Selasa, 4 Oktober 2016

Sepatutnya Aku Tunang Dengan Dia – Peserta Super Spontan ‘Sailang’ GF Kawan Sendiri?

Diam tak diam rupanya rancangan Super Spontan Superstar yang disertai pelawak-pelawak terkenal tanah air dah memasuki peringkat akhir. Jumaat ini last, so korang rasa siapa akan bergelar juara? 


Tak apa, nak tahu siapa juara kita tunggu je hujung minggu nanti okay? Sekarang ini kami nak share satu story yang tengah viral di Twitter. Katanya salah seorang peserta Super Spontan yang dah terkeluar hari itu ‘sailang’ kekasih kawan baik sendiri? Ish biar betul.

Viral di Twitter


Perkongsian daripada pengguna Twitter ini pada mulanya mungkin hanya kisah orang kebiasaan namun lepas baca semula perbualan netizen, rupanya ia melibatkan salah seorang peserta Super Spontan yang sedang meningkat naik ini. Alah korang mesti pernah tengok video dia dengan kawan dia tu, Jamal 






“Si manis & si zakir”


PART 1 – [Gambar major throwback] – Cik manis nama diberi. Yes, dia dah pegang title EX. Si manis (bukan nama sebenar) , telah disailang oleh member aku sendiri si zakir (bukan nama sebenar jugak). Siapa kata macam drama petang petang kat tv3 tu tak wujud in real life? Hahaha aku dah rasa benda tu weh. Yela zaman sekarang zaman sailang ape je yang kau nampak baik kat depan mata. If korang nak tahu, kesetiaan wanita diuji saat lelaki tak punya apa apa tapi kesetiaan lelaki diuji saat dia memiliki SEGALANYA. Bila kau mempunyai segalanya dan dia mencintaimu, itu KENYATAAN. Namun bila kau tak mempunyai segalanya dan dia masih mencintaimu, itu KETULUSAN.
Ex aku ni sebenarnya emm entah lah. Tatahu nak cakap macam mana. Tapi tapi, si zakir ni punca segalanya. Yela, mana taknya, dia tabur segala mulut manis dia tabur duit dia. Cakap nak beli kan si manis rumah lah kereta lah itu lah ini lah. Lepas tu pergi jumpa family dia tabur lagi ayat manis. Padahal kau tahu masa tu aku dengan si manis ni. Member jenis apa kau ni weh? Kau ni memang jenis lupa daratan ke macam mana? Hahaha tapi senang cerita, if tak melayan takkan jadi pon benda ni semua. Baik lelaki baik perempuan. The best part is dieorang nak tunang dah 8/10 ni (info manis sendiri) and date tu sepatutnya aku yang tunang dengan dia. Kau rasa ape yang aku rasa tak? Tapi takpela. Maybe selama ni aku just jaga tunang orang je. Hahahaha zakir ni pernah sampai ugut aku, “aku jumpa kau kat luar kau siap!”. That time aku dah okayh dengan si manis. But dia still berdegil jugak. Dia memperbodohkan diri dia sebab seorang perempuan and dalam masa yg sama aku pon jadi bodoh sebab perempuan sorang ni. Hahaha kelakar kan.
Aku tak sangka ada jugak member jenis macam ni. It’s okayh lah. “Ketika hatimu terlalu berharap kepada seseorang maka Allah timpakan keatas diri kamu pedihnya sebuah pengharapan, supaya kamu mengetahui bahawa Allah sangat mencemburui hati yang berharap selain Dia. Maka Allah menghalangi dirimu dari perkara tersebut agar kamu kembali berharap kepadaNya”. Pedih tu memang pedih. Aku redha dengan semuanya. Pada awalnya aku memang tak boleh terima hakikat. Nak nak pulak member sendiri yang buat aku macam ni…

PART 2 - But slowly, aku boleh lupa kan semua kenangan aku dengan si manis. Coretan ni aku tulis sebab tadi petang dok clear kan gallery dalam phone then jumpa pulak gambar lama. So terimbas pulak kenangan manis dan pahit. Buat zakir, terima kasih sebab jadi member yang paling musibat yang pernah aku kenal. Nak diikutkan panjang lagi cerita aku ni. Tapi takpela, aku highlight kan certain part yang korang ingat just ada dalam drama petang petang tu je. Hehehe So far alhamdulillah, I'm getting better. Lesson learned! And for manis, thanks for the memories ya! And and thanks to my family yang always support aku even that time dah beli cincin tunang. Hahaha tak lupa jugak kawan kawan aku yang bagi semangat untuk aku. You guys rock!

‘Diserang’ netizen




Rileks dulu, kita tunggu penjelasan dari Zukieeeee sendiri. Takkan lah dia nak ‘sailang’ girlfriend kawan pula.

Tiada ulasan:
Write ulasan