Isnin, 5 September 2016

Review Bangi Wonderland Theme Park - Kami Acah- Acah Gembira

Bangi Wonderland Theme Park and Resort



*Kami sempat bergadoh depan counter ticket nk masuk ke tak nak Selepas tgk Theme park dari luar*

Ramai kekawan mintak Review so aku cuba beri comment dari cerita Semalam. Sejujurnye aku tak rase berbaloi dengan Theme park baru ni sbb banyak benda yang perlu diorg Upgred. Orang akan cakap ala theme park baru biase la tu.. ye betul tapi kite kat thn 2016 kot Sebelum buka biar la complete or buat yg something new. Aku rase da complete kot hahaha cuma sgt hambar. Harga tickets untuk Adults Rm58.00 (Mykad) budak kecik Rm48.00 bawah 90cm for free. Lebih kurang 13 thing you guys have to do. Keluasan Kawasan adalah sangat kecik 😊 tempat berhawa dingin tak nampak pun 🤔 tempat berteduh bawah bangunan, bawah payung ice krim nestle,bawah dewan serba boleh (berhadapan dengan kid adventure)

1. Pirate Spa ( ada beberapa spa yang rosak)
2. Water cannon (Dada sakit tekanan air kuat siap pakej ada kakak terkehel bahu 😁)
3. Surf rider (tutup)
4. Kid adventure (Port lepak yg paling nice lain takde)
5. Body slide (Gelongsor' Korg kene guna tangan untuk meluncur .. air x cukup n Gelongsor x licin)
6. Spiralax (Gelongsor gelong pun sama jenuh tgn bile nk smpai kat bawah ni )
7. The Fall (ok memang best sbb Gelongsor menegak)
8. Anaconda Trail (Gelonsong biase je but Kene guna pelampung sewa Rm15.00 + Rm10.00 deposit)
9. Insance Racer lebih dikenali gelongsor Superman 👍🏻
10. Wonderlop (Gelongor ni je paling best yg theme park ni ada bg aku laa.. berdebar jugak haha tu pun cosin aku naik semua patah balik sbb tekanan air tak kuat and tak smpai ke end of gelongsor so kene kuar ikut pintu kecemasan LOL )
11. Green Pearl (Satu satunye Gelongsor yg punggung akan rase panas sbb laju n air tak cukup jugak kot.. ha3
12. Pirates bay, Meander River , Typhoon River (Benda yg sama kene guna pelampung sewa untuk chill kat situ tapi panas gileeerr !! Tak macam sunway ada waterfall n tempat2 redup untuk berteduh)
13. Boomering (Gelongsor aku tak naik sbb da malas naik tangga hihi)
14. Magic Funnel cm zela kat sunway tu beza dia korg kene berangkut Plampung besar tu naik atas. Gudluck



*Senang cite air gelongsor semua yg ada kat situ Air x cukup.. letih laa tolak pakai tangan hawau!

*Jaga anak2 di kawasan Kid adventure sbb situ ada beberapa Gelongsor gelong takut tak turun2 sebab x licin .. dan ni je salah 1 untuk budak2 leh main lain x boleh! life guard kadang jaga kawasan ni kadang x de 👀

*Staff kebanyakkan friendly cuma kat counter tickets tak berapa nk ramah cakap terima kasih pun tak nk 🙏 at least senyum la cikit kak oi ok 😊 Lifeguard ada yg acah2 /// x mesra langsung 😬

Harga locker besar Rm30 Medium Rm15.00 Small Rm10.00 and ada deposit sikit.. pakai unlimited
Tempat smoking area tak disediakan! Tanye life guard dia ckp pandai2 nk Hidup laaa Ok lampu hijau 👍🏻Cafe Theme Park ni sgt biase ala mamak Sape la yg design theme park ni. Aku makan Nasi ayam,Mee curry,nuggets 2, air Rm28 ++ Mee curry dia sedap 👌🏿. Cosin bajet Sado aku mkn Laksa rase hanyir gile last buang n beli mee curry jugak😋


Ni je rajin nak tulis Selebihnye korg pegi la sendiri ye btw theme park ni Kali pertama n terakhir kami pergi Nothing yg boleh buat datang balik macam Desa water park 🤗 Perlukan banyak perubahan for Future! and arge tickets sgt x berbaloi harap pihak management dapat kurangkan harga! kot2 jadi port seekers di masa depan.

Nak baca more review dari org ramai boleh baca kat Fb official Bangi wonderland Themepark & Resort Tak pun click je tempat checkin kat atas tu ☝️Sekian..



#AcahAcahHappy



Z Hil Mi

Tiada ulasan:
Write ulasan