Header Ads

Berubah Kerana Allah, Bukan Manusia – Komen Netizen Setelah Safiey Ilias Mengaku Mahu Kembali Jadi ‘Pondan’

Kecoh satu Malaya bila jutawan muda kosmetik Safiey Illias membuat pengakuan bahawa dia kembali menjadi mak nyah atau pondan setelah menerima kritikan hebat dan tiada sokongan sewaktu berhijrah menjadi lelaki. Suatu perkara yang sangat berat bagi pandangan masyarakat kita, apatah lagi bila Safiey mengatakan bahawa dia tidak sanggup menahan tohmahan dan hinaan sesetengah pihak yang hanya mahu mengkritik, bukan menyokong penghijrahannya dulu. Aduh! 

Bahkan, ada yang melabelkan dia sebagai penunggang agama, sekadar mahu melariskan produk jualannya. Kami pun terkejut dengan isu ini. Bukan sesuatu yang boleh diterima akal apabila kita telah menuju kebaikan, tapi akhirnya kita patah balik ke jalan tak baik. Lagi pulak, isu pondan/mak nyah ni sangat sensitif dalam masyarakat kita. Netizen sekali lagi menyerang FB peribadi beliau dan memberikan ulasan bercampur isu beliau kembali menjadi mak nyah ni. Jom baca!

Netizen yang masih menyokong Bagi dia masa, broTerus kuat & jangan bersedihAntara yang mengkritik…
Apapun, semoga Safiey Illias tabah menghadapi ujian ni. Bukan mudah nak mendapat hidayah, apatah lagi apabila dicemuh dan dicaci apabila berhijrah. Hidayah tu milik Allah, siapalah kita nak mempertikaikannya. Lebih baik menasihati dengan cara hikmah, bukan mengkritik macam dia sorang je yang masuk syurga. Tak gitu?
Sumber: FB Safiey Illias

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.