Jumaat, 2 September 2016

5 Gambar Dan Video - Kes Curi di Bangi

Okeyh ni cerita details ya..



Kami suami istri keluar ptg td dlm jam 4pm..tpi mak ade di rumah. balik smula jam 7.15pm.. pastu masuk je rumah tgok laptop dah takde atas meja..yg memang berhari2 letak situ utk buat kerja. Terus Tanya kat mak kalau mak ade simpan kan.. mak ckp takde.. mak pelik sebab mak ade je kt ruang tamu..kcuali jam 6pm baru mak masuk utk solat asar.

Terus kami review balik Cctv Dan betullah.. mamat ni usha rumah..dia park jauh2.. dia dtg tgok kt sliding door tu..dia selak2 langsir mmg confirm nampak laptop kami. Tu yg dia tekad nak amik kut..pastu dia try buka pintu kayu pula..nasib kami kunci..kalau x,x dpt bygkn dia masuk n trserempak dgn mak pula ke kt dlm. 😭😭 Bahaya betul.. lepas tu dia dpt idea bila dia pusing rumah nampak ade Cermin tingkap kt meja yg kami letak laptop tu..

Apa yg dia buat?? Huhh mmg otak mencuri.. dia amik pnyapu jiran..dia tarik pkai pnyapu n laptop tu jatuh atas kerusi..pastu dia tarik kerusi tu kt tingkap.. n amik trus cabut.. kurang ajar. Patutla kami dah kemas elok2 bila balik tgok kerusi tertarik ke tingkap..pastu ade pnyapu bila tnya mak pnyapu siapa..Mak pun tak tahu..mmg ade kt tingkap tu..Mak siap pakai pnyapu tu buat sapu carpet. 😂😂😂 Dia ingatkn tu penyapu baru beli. Tu beg yg dia sandang polis ckp mesti penuh dgn alat utk pecah rumah. Nasib juga ade tingkap buka.. klu tkde jln lain mgkin dia akn pecah rmh masuCt Bed Nasutiond Nasutionution rupanya balik kerja td nampak Org ni.. dia dtg rumah bgtau..mmg Org ni nmpak cam len macam.. nek motor biasa2..

Pergila tadi buat report.. pastu yg bestnya polis ramai2 dtg tgok video ni.. pastu dorg keluarkn gambar tunjuk kat eima.. mak aiii!! Org yg sama. Pecah rumah. Kat Bangi juga. Dlm 3 bln lepas.. tu motor dia.. 125 warna maroon.. bila sahkan balik dgn jiran tadi..mmg betul tu lah motor dia. Boleh tgok 2 pic bwh last skali yg polis bagi tu.

Polis ckp mmg dia slalu.. cuma dia syp kejap buat seketika. Modus operandi mmg time Siang Dan berseorangan.. dia disyaki jgk pecah rmh bdk student n curi laptop 7-8biji aritu.. polis ckp dia dah tny org2 skeliling..tiada yg mngenali pencuri ni. Dorg syak Org ni bkn Org sini.. pencuri ni curi di tempat Org.. dia tk buat kerja curi ni kt area tmpat dia tinggal. Pic yg dulu dia pecah rumah tu ade kt bwh,polis bagi. Cuba tgok sama tk.

Jaga2 ya.. kalau ada sesiapa mngenali pm eima.. kut2 dpt mmbantu sampai tertangkap.. sedih 😭😭 laptop kesayangan beli penat kumpul duit.. byk Sgt memori dlm tu..gambar2 Dan kerja kami.. tu yg lagi berharga.

Doakn pencuri ni dpt ditangkap Dan elakkan Dari Org lain terkAmir AmieaAshraff MohdeMuhd AznanohdfMuhd Aznand Aznan












SUMBER : Eima Rima

Tiada ulasan:
Write ulasan