Header Ads

Luftya belajar dialek Kelantan, persediaan kahwin tahun ini

KUALA LUMPUR: Lufya Omar antara selebriti yang jarang menonjolkan sisi peribadi di laman sosial namun kini pelakon itu dilihat lebih terbuka apabila sedia berkongsi gambar bersama tunangnya di Instagram.Menjalin ikatan dengan seorang doktor, Dr Che Muhammad Hafiz, sejak Ramadan lalu, katanya perkongsian itu dilakukan sekadar rakaman kenangan selain berharap peminat mendoakan mereka.

 "Syukur perkenalan kami yang bermula dua tahun lalu dimeterai dengan ikatan pertunangan. Tunang saya seorang doktor yang turut menceburi bidang peragaan secara sambilan.

"Kami memang serius mahu membina keluarga bersama-sama malah ketika ini persiapan ke arah majlis perkahwinan juga sudah dimulakan. Mudah-mudahan apa yang dirancangkan akan menjadi kenyataan.

"Andai mengikut perbincangan keluarga kedua-dua belah pihak, majlisnya memang bakal dilangsungkan tahun ini cuma tarikhnya hanya akan dikongsikan selepas segala urusan diselesaikan," kata bekas peserta Akademi Fantasia 6 (AF6).

Berkongsi persediaan bergelar isteri, Lufya atau nama sebenarnya, Lutfyah Sheikh Omar, 31, mula mempelajari dialek atau loghat Kelantan yang juga negeri asal bakal suaminya itu.

"Sebelum mengenalinya pun, saya mempunyai ramai kawan dari Kelantan. Cuma dulu ada perkataan yang disebut tetapi sukar difahami membuatkan saya terkial-kial. Sekarang rasanya saya sudah boleh berborak dalam loghat Che Siti Wan Kembang," katanya sambil tertawa.

Mengenai perkembangan seni, Lufya bakal muncul dengan drama Umairah yang akan ditayangkan di slot Samarinda TV3, bulan depan.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.