Header Ads

"Kemalangan Jalan Raya Buat Saya Cari Allah, Tak Mahu Terus Kejar Duniawi"

Pernah mengalami kemalangan ngeri yang hampir meragut nyawanya suatu ketika dulu membuatkan Awi Rafael mencari-cari Allah sehinggakan beliau mengubah imejnya. Akuinya lagi, kejadian itu sedikit sebanyak menerbitkan rasa insaf didalam dirinya sekaligus membuatkan beliau tekad mendekati Allah dan tidak terlalu mengejar duniawi seperti dulu.“Nyawa saya pada ketika itu ibarat di hujung tanduk. Jarak kesan hentaman di belakang kepala saya hanya beberapa sentimeter sahaja dari kawasan yang boleh mengakibatkan maut. Alhamdulillah, saya bersyukur kerana Allah panjangkan usia untuk terus bernafas sehingga ke hari ini. Lantaran itu, saya tidak mahu berlengah lagi untuk terus mengejar duniawi.

“Tiba masanya untuk saya berbuat atau menyumbang sesuatu terhadap komuniti. Jadi, Euphoria adalah medium terbaik untuk dimanfaatkan sepenuhnya. Apabila pulih sepenuhnya, tiada yang lain mampu difikirkan selain mencurah ilham yang hadir ketika itu, semuanya bersifat kerohanian,” katanya kepada Utusan Online berhubung dengan perkara berkenaan.

Sebelum ini, Awi dikatakan mengalami kemalangan jalan raya apabila kenderaannya dilanggar oleh sebuah kereta kira-kira jam 1 pagi berdekatan kawasan perumahannya di Kota Damansara. Kejadian malang itu turut menyebabkan Awi diseret oleh kereta berkenaan namun Awi bernasib baik kerana kesan hentaman tersasar sedikit lalu menyelamatkan nyawanya.

Selain itu Awi turut meluahkan rasa bersyukurnya kerana terselamat daripada kemalangan negeri itu dan juga diberikan peluang sekali lagi untuk terus bernafas dan melalui kehidupan sehari-harian. Pada masa yang sama, beliau juga akui kejadian malang yang berlaku ke atas beliau pada tempoh hari telah memberikan seribu satu hikmah buat dirinya.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.