Ahad, 7 Ogos 2016

‘Hentam’ Mufti Wilayah Persekutuan Kerana Pokemon Go Haram, Ini 11 Fakta Tentang Beliau Korang Perlu Tahu

  Berita Premium       Ahad, 7 Ogos 2016


Semalam permainan Pokemon Go secara rasminya boleh dimuat turun dan dimainkan oleh pengguna di Malaysia. Permainan yang sudah lama dinantikan itu nyata membuatkan ramai teruja.
Namun disebalik kegembiraan itu, Mufti Wilayah Persekutuan mengeluarkan kenyataan bahawa umat Islam di Malaysia tidak dibenarkan bermain permainan ini atas faktor ‘maslahan’ dan kemudaratan.
Pelbagai kritikan dikeluarkan kepada Mufti WP, Dr Zulkifli Al-Bakri. Malah ada yang menghina dan mencerca secara keterlaluan. Berikut 11 fakta tentang beliau korang patut tahu.

Tentang Dr. Zulkifli
Kisah peribadiMinta turunkan GSTKesungguhanSemoga kita semua belajar menjadi manusia beradab. Jika tidak setuju dengan fatwa beliau, lontarkan pandangan dengan beradab. Jika kita yang sudah dewasa boleh memaki hamun dan mencerca seorang mufti, janganlah marah nanti jika anak kita membesar lalu mereka memaki hamun kita. Cerminlah diri kita. Kenyataan penuh dari Mufti Wilayah Persekutuan klik sini

logoblog

Thanks for reading ‘Hentam’ Mufti Wilayah Persekutuan Kerana Pokemon Go Haram, Ini 11 Fakta Tentang Beliau Korang Perlu Tahu

Previous
« Prev Post

Tiada ulasan:

Catat Ulasan