Jumaat, 22 Julai 2016

Tak Suka, Tak Payah Baca Atau Komen – Respon Terhadap Sikap Netizen Gemar ‘Berperang’ Di Media Sosial

Zaman sekarang ni, media sosial dah jadi macam main source untuk kita share atau luahkan sesuatu. Kengkadang, kita terasa juga nak luah, takpun share pasal kehidupan, kerja, dan masalah macam-macam lagilah. Ada jugak yang share kebahagiaan tak kisahlah rumahtangga atau gaya hidup.

Soalnya, kenapa mesti nak bergaduh di media sosial? Ye, kita memang ada hak nak komen, taip, sokong atau bash sebab dah nama pun media sosial. Semua benda yang share memang boleh dibaca dan dibahaskan. Tapi, kita jangan selalu negatif juga. Sekali sekala kena fikir positif jugak. Kalau benda yang dishare tu macam tak kena, nak komen takde masalah. Tapi kalau dah sampai maki hamun segala, tak best jugak brooo…

Tak boleh beza isu masyarakat atau individu



Kalau tak puas hati sangat, mesej direct je




Jangan pulak pertikai lebih-lebih



Kalau tak suka, tak payah baca



Apapun, jangan kita berbalah dalam media sosial pasal sesuatu isu. Sepatutnya kita kena nasihat dengan cara baik. Kalau perlu, pm direct je. Senang. Kalau komen berapi-api dekat public ni nanti nampak macam mengaibkan pulak. Kena chill, okay?
Sumber: FB Putra Nubhan

Tiada ulasan:
Write ulasan