Kakak Ini Tegur Perempuan Yang Nak Kahwin Dengan Askar, Ia Tak Semanis Seperti di TV3

Drama Akasia TV3 yang terbaru yang berjudul Sayangku Kapten sayangku kapten mukhriz hangat dipekatakan. Menerusi satu post di Facebook milik Farihan Azizan menceritakan pengalamannya berkahwin askar.



Sekarang tengah makin naik famous drama ni. Akak tengok ade dah yg share status 'nak-couple-dengan-abang-askar' ni. 😌
Tengah naik saham askar nampak nya. Tak kira lah kapten ke kolonel ke llp ke. 
Tu belum sampai lagi part dia kawen bawah pedang. 
Wahai adik kakak sekalian. So far drama tu just tunjuk sisi yang manih2 suwit je.
Hakikatnya kalau nak kahwin dengan askar ni tanya diri sendiri-- mampu ke urus rumahtangga sendiri? Gi run errands, service kereta, urusan apa2 semua sendiri. Bila pregnant tak boleh hati tisu tengok org lain datang check-up ada husband kat sebelah. Bila nak beranak simpan no ambulance siap2 sebab husband/family jauh. Once ade anak pulak, kena hati kering bawak anak gi klinik sorang2 jgn kita pun menangis sama2 dgn anak. Kena mampu senyum kalau dengar ofismet cakap lama tak jumpa husband pegi kursus da 3hari, sedangkan kau husband dah 3mggu/3bln tak nampak rupa tu biasa. Belum cerita part yang husband pegi misi setahun.
Tengah syiok2 nak ber dating, tiba2 anggota ada masalah time2 tu jugak dia nak pegi haih sakit ati jugak dik oi. Seronok raya sesama, lepas raya je dah nak masuk eksesais/ops kau la makan kuih raya sorang2 sampai habis syawal. Kalau kau nak tunggu dia 'punch out' dari keja dia, tunggu time dia pencen la. 😌
Kalau rasa boleh harung semua tu (baru a part of it) by all means go ahead. Setiap pahit mesti ada manis nya. Tapi drama ni tunjuk cinta2 je misleading ni bagi harapan palsu.
Last but not least, ikut la adik kakak nak sayang kapt ustaz mukhriz ke, mejar fahrin ahmad ke, kpl aaron aziz ke, sjn keith foo ke, asalkan jangan#sayangkukaptennajib 🤔
kalau yg itu, carseat anakku di muka mu


KREDIT 

0 comment... add one now