Rabu, 27 Julai 2016

Cara Buat Kad Maybank dengan Gambar Sendiri


Dari Entri sebelum ni.. Lisa dah tulis mengenai isu penukaran kad MAYBANK . Yang belum baca tu baca le dulu. Entri ni sambungan dari entri yang lepas tu . Lambat atau cepat kalian memang kena tukar kepada kad MyDebit Maybank .,. ramai je kawan Lisa pergi , dan kena beratur lama sebab ramai orang .. yang paling kecewa kalau kena yang stock kad baru dah habis . Nah .. sekarang kalian tak perlu susah untuk beratur panjang .. kalian  boleh buat kad tu secara online je .. kan sekarang semuanya dihujung jari . Dan yang paling menarik.. kalian boleh buat kad maybank dengan menggunakan gambar sendiri ! Woww bestnyaa... boleh letak gambar wedding, gambar raya , gambar anak . Mesti korang 

Rugi la ye yang tukar kad awal-awal ritu, sebab dapat kad biasa je.. .. hehe  




Dari Entri sebelum ni.. Lisa dah tulis mengenai isu penukaran kad MAYBANK . Yang belum baca tu baca le dulu. Entri ni sambungan dari entri yang lepas tu . Lambat atau cepat kalian memang kena tukar kepada kad MyDebit Maybank .,. ramai je kawan Lisa pergi , dan kena beratur lama sebab ramai orang .. yang paling kecewa kalau kena yang stock kad baru dah habis . Nah .. sekarang kalian tak perlu susah untuk beratur panjang .. kalian  boleh buat kad tu secara online je .. kan sekarang semuanya dihujung jari . Dan yang paling menarik.. kalian boleh buat kad maybank dengan menggunakan gambar sendiri ! Woww bestnyaa... boleh letak gambar wedding, gambar raya , gambar anak . Mesti korang 


Cara Buat Kad Maybank dengan Gambar Sendiri : 


1.Langkah pertama.. klik link ni 
http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/personalDetail04.do?channelId=CRD-Cards&cntTypeId=0&cntKey=CRD03.11&programId=CRD03-DebitCards&chCatId=%2Fmbb%2FPersonal%2FCRD-Cards





Pastu " CLICK HERE " yang terdapat dalam gambar tu . 
Untuk kad Maybank menggunakan gambar sendiri ni , kalian akan kena charge rm26.50 . 




2.Tekan Accept 




Apabila memilih gambar please take a note : 
*Optimal image resolution: 1036 x 664 pixels @ 300 dpi
*Jangan biarkan mana-mana ruang putih. Gambar mesti menutup muka kad keseluruhan.
*Format: jpg, png, gif
*saiz max file: 10 MB

3. klik Use Custome Image 





4. Gambar Lisa memang background putih..tu nmpak blank. Kalau kalian letak gambar kahwin mesti awesomeee... . Kalau kalian rasa tak suka dengan gambar yang kalian dah upload tadi , kalian boleh tukar dan pilih : Choose Different Image

5. Finish 


6. Isikan detail yang diperlukan seperti email , no. kad , dan Cawangan Maybank tempat pengambilan kad .





6 After payment tunggu sekejap sampai keluar popup : 

Thank you. We are processing your application and will notify within 1 business day. 




Siap ! kalian tunggu je Maybank call untuk suruh collect kad maybank yang dah siap tu .

Rugi la ye yang tukar kad awal-awal ritu, sebab dapat kad biasa je.. .. hehe  




KREDIT ARTIKAL 

2 ulasan:
Write ulasan
  1. apa etika penulisan anda, menggunakan entry blog orang lain sebijik2 utnuk dijadikan entry anda?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kami tiada etika.. cukup kami bagi anda kredit artikal.

      Padam