Rabu, 13 Julai 2016

Bahagia Itu Bukan Dengan Kahwin Je – Kecewa Tak Jadi Kahwin, Pesanan Ibu Lelaki Ini Cukup ‘Deep’

  Berita Premium       Rabu, 13 Julai 2016
Gagal dalam percintaan itu boleh dikatakan lumrah dalam usaha kita mencari seseorang yang benar-benar boleh menerima baik buruk diri kita. Ada itu yang dah bercinta empat lima tahun pun boleh kecundang, tak kurang juga ada yang lagi seminggu nak melangsungkan perkahwinan pun putus di tengah jalan.
Pengalaman mendewasakan. Seeloknya tanyalah pada yang lebih tua terutamanya ibu bapa jika kita mahu melakukan dan membuat sesuatu keputusan.
Baca pesanan ibu kepada lelaki ini yang kecewa dalam percintaan. Memang menusuk, sentap!

Rindu dia


Pada mulanya lelaki ini cuma mahu mengadu kerinduan terhadap bekas kekasih kepada ibunya namun tak sangka pula dapat nasihat paling ‘deep’.
“Kadang kita akan rindu pada sesuatu yang bukan milik kita”. Memang menusuk!

Belajar jadi lelaki dulu!



Betul juga pesanan ibu lelaki ini. Kebanyakan remaja pada hari ini bila bercinta lupa segalanya, lupa family, leka, dan macam-macam lagi. Mungkin ada hikmah di sebalik yang berlaku.
Lengkapkan diri dulu sebelum merancang untuk melangkah ke alam perkahwinan. Jadikan kisahperceraian hanya selepas 50 hari nikah ini sebagai pengajaran.
Sumber : aduduan


logoblog

Thanks for reading Bahagia Itu Bukan Dengan Kahwin Je – Kecewa Tak Jadi Kahwin, Pesanan Ibu Lelaki Ini Cukup ‘Deep’

Previous
« Prev Post

Tiada ulasan:

Catat Ulasan