Header Ads

Ramadhan Terakhir Nazim Othman Sebagai Lelaki bujang

Mungkin ini Ramadan terakhir pelakon Nazim Othman sebagai lelaki bujang. Ramai tahu pelakon kacak kelahiran Labuan itu bergelar tunangan pelakon jelita, Nabila Dally, awal tahun ini.

Ada mendakwa majlis pernikahan mereka bakal berlangsung pada bulan Syawal ini, tidak kurang membuat spekulasi pada 16 September depan yang jatuh pada cuti hari Malaysia.

Namun teka-teki bilakah pasangan itu akan melangsungkan perkahwinan, nampaknya masih lagi berlegar-legar di dalam industri hiburan tempatan.

Bagaimanapun, dalam pertemuan dengan Nazim atau Nushrul Alif Othman, 32, ketika pertemuan fotografi bersama Selebriti Metro Ahad, minggu lalu, katanya, mungkin ini Ramadan terakhirnya sebagai lelaki bujang.

Apa sekalipun tarikh yang disebut-sebut, Nazim belum mahu terbuka untuk bercerita lanjut mengenai perkahwinan.

“Cukuplah saya katakan tidak menolak kemungkinan untuk melangsungkan hari bahagia dengan Bella (Nabila) dalam tahun ini.

“Segala perincian mengenai tarikh dan persiapan akan saya jelaskan selepas semua proses berkaitan selesai,” katanya.

Bekas pramugara itu lebih selesa untuk bercerita mengenai kerjaya seni yang kini sudah maju setapak lagi sebagai penyanyi.

Sebelum ini minat dalam bidang muzik sudah dibuktikan dengan menghasilkan single Destinasi. Malangnya single itu terkubur begitu sahaja dek genre dan isu peredaran masa.

Selepas penyertaan dalam pertandingan realiti nyanyian Gempak Superstar, Nazim gembira rezeki itu lebih ‘murah’.

Katanya, sudah ada beberapa tawaran daripada pihak berkaitan yang mahukan dia menyanyikan lagu untuk beberapa projek tertentu.

Antara projek yang masih dalam proses perbincangan ialah lagu adaptasi puisi bersama Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) dan Stars Touch Media Sdn Bhd.

Projek itu adalah cetusan idea terakhir komposer terkenal, Allahyarham Datuk Adnan Abu Hassan yang kini diteruskan anaknya, Aiman Zamir Adnan.

Projek itu akan menggabungkan beberapa penyanyi tempatan menyanyikan bait-bait puisi yang ditulis oleh penulis puisi tempatan dalam satu album khas.

Selain Nazim, beberapa nama lain seperti Never Pretty Ugly, Azhael, Sherry Ibrahim dan Randy Pangalila turut dipanggil.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.