Ahad, 26 Jun 2016

‘Plan Kahwin Dulu, Baru Fikir Duit’ – Lelaki Ini Kongsi Pengalaman Menarik Nak Berumahtangga

Sebut pasal kahwin, korang mesti suka. Betul tak? Yelah, siapa yang tak nak kahwin, lagi pulak kalau dapat kahwin awal. Lebih-lebih lagi dengan pasangan yang kita sayang. Dapat pahala, tambah pulak boleh buat macam-macam perkara. Ada orang sanggup kumpul duit sebelum fikir nak kahwin. Ada jugak yang plan kahwin dulu, rezeki datang kemudian.
Kami kongsi cerita pemuda ni dengan kawan dia pasal kahwin. Soal jodoh, rezeki, semuanya di tangan Tuhan, kan? Yang penting kena pasang niat dan sabar dengan ujian yang Tuhan beri pada kita. Jom baca!

Cukup duit baru kahwin


Niat nak kahwin, Allah mudahkan…



Tak cukup duit hantaran



Percaya pada rezeki



Semoga kisah ini menjadi penguat semangat bagi mereka yang sedang berhempas pulas mengumpul duit untuk berkahwin di luar sana. Jangan pulak sweet kemain masa bercinta, last-last tak jadi kahwin. Meroyan habis, bro! Kesimpulannya, betulkan balik niat kita. InshaAllah, Tuhan bantu.
Sumber: FB Hannan Huntnone

Tiada ulasan:
Write ulasan