Sabtu, 25 Jun 2016

Hafiz Hamidun Sentap Dan Bengang Di Twitter





Namun, yang tak sedapnya, dalam sibuk-sibuk melayani ‘kemanisan’ itu, ada seorang pengguna Twitter, yang menggunakan tweethandle, @annazrulan cuba memanaskan keadaan dengan mengkritik selebriti Hafiz Hamidun yang tidak ada kena mengena langsung dalam ‘drama romantis’ yang dicipta Hafiz Mahamad itu.

twit
Menulis, “guys, it’s okay if your boyfriend bukan macam Hafiz Mahamad, at least your boyfriend bukan macam Hafiz Hamidun buat status Facebook, screenshot then masuk buku. smh (shaking my head/geleng kepala).”

Disebabkan muat naik itu, Hafiz Hamidun yang ‘tersentap’ dikritik terus membalas komen itu dengan menulis di Twitter,

“Yang mengutuk orang ni, sebenarnya sejenis tak bergaul dengan orang lain. Duduk dalam tempurung. Tak boleh tengok orang senang. Dia panas.
“Kau kutuk orang lain, apa dapat? Puas hati? Sebenarnya, kau dah sakitkan hati kau sendiri. Belajar kasi habis dulu.

“Jangan mengata orang lainlah. Cermin diri sendiri dulu. Bila kau rasa dah bagus sangat, then ko kutuk orang, terus level kau jadi zero,” tulis bekas anggota kumpulan nasyid UNIC itu.

hafiz
hafizz
Kesian kat Hafiz Hamidun, tak pasal-pasal dirinya dikutuk sedangkan dia tiada pun cari pasal dengan lelaki tu dulu.
Mungkin ini lah harga yang perlu dibayar oleh setiap insan yang bergelar selebriti.
Ada sahaja benda orang nak kritik tak tentu hala.
Sebab sebelum ini pun, Hafiz Hamidun pernah juga ‘diperli’ oleh seorang pelakon gara-gara penerbitan buku ‘selfie’ bersama quote motivasi yang dikeluarkannya beberapa bulan sebelum ini.

Harapnya Hafiz Hamidun tak payah ambil pot lah dengan komen orang macam tu.
Lagi dilayan lagi sakit hati nanti. Tak gitu? –

Tiada ulasan:
Write ulasan