Header Ads

Elak Riyak, Yusof Haslam Rahsiakan Bonus Raya Kepada Pelakon

Tiga beranak daripada keluarga filem. Dari kiri Syamsul, Yusof Haslam dan Syafiq.KUALA LUMPUR: Penerbit filem Datuk Yusof Haslam mengambil pendekatan untuk merahsiakan jumlah pembahagian bonus raya kepada kakitangan dan pelakon yang pernah menggerakkan produksi miliknya iaitu Skop Production agar tidak dikatakan riyak.

Yusof atau nama sebenarnya Mohd Yusof  MD. Haslam Khan, 62, berkata, pengagihan bonus tersebut disifatkan sebagai satu penghargaan peribadi beliau kepada mereka yang pernah sama-sama terlibat menaikkan produksi itu selama ia ditubuhkan.

"Cukuplah saya katakan ia satu jumlah yang besar berbanding pembahagian bonus raya pada tahun-tahun sudah dan ini sebagai tanda terima kasih saya bagi menghargai kesetiaan mereka yang tidak berbelah bahagi bersama produksi Skop Production selama ini.

"Tidak saya nafikan pertambahan kadar bonus pada kali ini didorong atas dasar kejayaan beberapa filem terbitan Skop Production sendiri sejak akhir-akhir ini antaranya filem Munafik yang mencetus fenomena tersendiri sehingga memecahkan rekod perfileman Malaysia dengan kutipan tertinggi sebanyak RM19 juta,” katanya kepada mStar Online.

Yusof  ditemui di majlis berbuka puasa dan pembahagian bonus Hari Raya di Finas Jumaat lalu.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.