Isnin, 20 Jun 2016

Anak Selalu Tanya, "Bila Abah Balik Ibu, Buat Apa Dalam Hutan, Abah Tak Sayang Kami Ke Ibu" - Luahan Perwira

  Berita Premium       Isnin, 20 Jun 2016
Seperti kita sedia maklum, tugas sebagai seorang tentera merupakan sesuatu yang amat mencabar sama seperti pihak keselamatan yang lain di mana nyawa dipertaruhkan.

Ada antara mereka dihantar ke negara bergolak diluar sana menjaga keamanan sepeti Bosnia, Afghanistan, Somalia dan pelbagai negara bergolak lain.

Selain luar negara ada mereka dihantar ke perbatasan seperti di Sempadan Malaysia - Filipina, Sempadan Malaysia - Thailand dan banyak lagi tempat bagi menjaga keselamatan negara dari dibolosi.

Jasa dan pengorbanan mereka amatlah besar kepada negara Malaysia, sempena menghargai pengorbana mereka ini, sebuah page telah diwujudkan bernama Warkah Cinta Tentera di mana ramai isteri, anak dan tentera itu sendiri meluahkan perasaan.

Di bulan Ramadhan dan tidak lama lagi bakal meyambut lebaran, dilihat ramai isteri rindukan suaminya, anak merindui bapanya dan keluarga merindui ahli keluarga mereka yang sedang bertugas diperbatasan.

Jom kita baca luahan dan pengalaman mereka bila berjauhan dengan orang tersayang selain berkongsi suka duka.Link VIDEOlogoblog

Thanks for reading Anak Selalu Tanya, "Bila Abah Balik Ibu, Buat Apa Dalam Hutan, Abah Tak Sayang Kami Ke Ibu" - Luahan Perwira

Previous
« Prev Post

Tiada ulasan:

Catat Ulasan