Isnin, 9 Mei 2016

Orang Masjid Sanggup Racun Anjing Yang Banyak Berjasa Pada Abah

Kami ada kebun rambutan dan bila musim buah habis kera attack ambik buah...jd abah decided pinjam anjing taukey ayam utk jaga kebun...setiap pagi abah pi bg makan...kerna jasa anjing tu buah kami Terjaga mana tak nya kera nak mai dia akan salak..masa dia jaga kebun dia ada anak kecik

Pas 2 bulan jaga abah pun lepas n pulang kan balik ..tp masalahnya mak dia pi tp anak dia tak mau pi.. dia duk juga kat kebun..kebun jauh 20 min dr rumah kami so susah gak n abah risau if apa2 jd kat anak anjing tu pasal dia tak mau pi walaupun abah halau

Last abah ambik Bawa balik n letak kat luar rumah ..kami bela tp dia kami rantai...rantai panjang...so cute kami bg Nama CIKU.. Dia membesar dgn kucing ayam burung abah...malahan makanan dia depa pakat mai share makan sekali dgn dia...Dia tak kisah...kadang ada my kucing pi makan nasi dia dgn kepala ayam siap tampar muka ciku if ciku kacau dia makan

Dia jaga semua dia tau if ayam mak cik I mai dia halau tak bg masuk kawasan kami...pernah dia terlepas dia pusing jalan 2 keliling rumah TAPI DIA TAK PIJAK SIMEN...anjing pun tau kita tak boleh sentuh ..

Rumah mak depan masjid.. setiap kali azan dia Akan duk senyap ..Dia kenal kawan syafiq dia takkan salak kalau depa mai...

Abah Baru pindah pas pancen so suara2 sumbang kat masjid Dah bunyi...Baru pindah ..melayu bela anjing...abah buat bodoh ja

Kami bukan duk kampung...kami duk atas tanah kami sendiri besar 9 ekar

Bela ciku sampai besar ...I di kl.. 1 Hari ciku jatuh berbuih mulut...abah panic panggil cina kat pekan..kalam kabut..rupanya ciku diracun org..abah menangis tengok mata ciku yg hanya tengok abah...Dia mati depan abah...abah sedih sgt...abah kata tak mau Dah bela...

I tau org masjid yg racun ciku..abah sedih lama.. kami takkan maaf walau sebesar biji sawi sapa yg buat

For all of us pets lover...anjing ka...kucing ka...burung ka...ayam ka...Dia all part of our family...bunuh depa siksa depa mean u all bunuh n siksa family kami

Ni gambar ciku.. ciku meloncat bila nampak I dia suka main acah2 dgn I

Pasal tu I always rindu ciku n I panggil all anjing warna ni ciku coz I rindu

Camne ciku mati tersiksa camtu juga kak fiza doakan yg aniaya adik kak fiza ciku

KREDIT

Tiada ulasan:
Write ulasan