Cantik, Penyabar.. Lelaki Ini Bagi 10 Sebab Kenapa Anda Patut Kahwini Pramugara & Pramugari.. Setuju?

Hari tu , ada viral pasal 10sebab kenapa perlu kahwini STAFF NURSE. 
Fine ! Abg bagi 10 sebab kenapa perlu kahwin dengan pramugara/i . 
1- GOOD LOOKING . Rata2 semua org taw. Physical requirements utk steward. So, x nafikan ada yg 5/10 from requirements but mostly steward good in appearance. Of course, tayah nk menipu ckp rupa paras tak penting. Beli icecream pun tgk packaging. Tu x nmpk isi dlm taw. 
2- COMMUNICATION, dorang ni not bad in communication. English ngn BM . Semua dorang tapau. So, bila g melancong, xde lah ko terhegeh2 guna bhasa isyarat nk pegi toilet. Haha

3- TENGOK DUNIA.., kalau ko nk taw, most airline akan bg tiket free kepada staff dia. Ko hanya perlu byr airport tax je. X ke jimat namanya. Drpd ko byr ribu2 for return flight instead of little amount of money. Betul x. 
4- MEDICAL TREATMENT. Kitorang pun ada. Silap2 company letak ko kat hospital 5 bintang. Bukan stakat mkn je dia suap. Kucing ko berak pun dia timbuskan taw x. Hahaha

5- WELL GROOMING. . Kalau ko nak taw, grooming is part of the training. So, of course la ko tayah risau soal rambut dia. Rambut kepok2 ke , sanggul ke, sembah ratu ke. Skinfade ke. Stakat eyeliner yg berterabur tu. Pakai tgn kidal pun dia blh betulkan. Siap bgtaw brand yg bagus lg. 
6- PENYABAR . Yes. Penyabar la wei. Apa dia. Ko blh handle? Aku bg ko flight Langkawi je.. Time tu, ko akn taw, betapa struggle nye nk handle a bunch of arabian. 
7- LUKA? Ada la kami bljr skit mcm mana nk handle first,second, third degree burn tu. BASIC je la... Ok, kitorang bg basic kat awk.... awk blh handle oven on fire tak ? 
8- PHYSICALLY AND MENTALLY FIT.. Ye kami kuat, walaupun kami ni tak dibenarkan angkat bag korang. Ats belas ihsan. Kami tolong je yg mana memerlukan. 1 flight 180 orang . 4 sector X 180 orang. Kira lah. Berapa byk nk kena tlg. Tak tlg kan , diviralnye kita nanti. Aduh.... *sigh. 
9- GENETIC ! Eh eh. Ye la. Tanak ank berwajah elok ? ELOK + ELOK = ELOKkuasadua.. *korangpunadayangelok

10- STANDBY MODE ! kat ats tu . Kena well prepared taw. pernah call-button awk tak dilayan? Tak kan. FYI, Kitorang kena evacuate pax in 90seconds incase of emergency.

Komen yg murni je k.

0 comment... add one now