Header Ads

Amy Akui Terluka Dengan Komen Awie Yang Anggap Search Abaikan Yazit

Dalam satu kenyataan di sebuah portal, Awie berkata tiada gunanya untuk Amy mewujudkan sekolah tahfiz tetapi tidak membantu Yazit yang merupakan rakan beliau selama berpuluh tahun sedangkan ia juga adalah “saham akhirat” buat Amy.
Berikut adalah kenyataan penuh Awie :-
Kalau saya dalam kumpulan itu, saya akan korbankan sedikit masa untuk menolong. Ini saham akhirat kita. Fikir dekat situ saja. Tidak guna kita cerita pasal tahfiz dan jubah tetapi soal akhirat dibuat main macam ini.
Awie juga berpendapat, ahli kumpulan Search harus mengetepikan ego masing-masing
Mereka perlu ambil iktibar dan muhasabah diri kerana sahabat saya (Yazit) sakit, jadi tolak ke tepi soal ego.
Susulan kenyataan Awie itu, Amy yang dihubungi oleh media berkata, beliau benar-benar terluka dengan kata-kata Awie lebih-lebih lagi ia melibatkan isu ibadah beliau.
Namun, Amy tidak meletakkan seratus peratus kesalahan kepada Awie kerana yakin vokalis kumpulan Wings itu tidak mengetahui perkara yang sebenar.

Saya kecewalah dan pada saya ia amat melukakan hati saya. Sampai hati dia cakap saya macam itu, sampaikan ibadah saya dipijak-pijak. Tapi saya tidak salahkan dia (Awie) kerana dia mungkin dengar dari sebelah pihak sahaja.
Mungkin juga Awie sekadar ingin memberikan nasihat dan tidak mahu melihat kumpulan yang sama-sama popular dengan Wings berpecah dek kerana isu wang ringgit dan rasa tidak puas hati. Hmmph..

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.