Header Ads

Doktor Penipu Ini Membahayakan Nyawa2 Dan Menipu Orang Ramai

Berkenaan dgn pendedahan kami semalam mengenai seorang pemuda yang menyamar sebagai doktor. Ada beberapa point yang kami mahu ceritakan

1) Dia bukanlah doktor seperti yang dia sendiri canangkan. Kelulusan tertinggi yang dia capai pun adalah sebagai Certified Accountant daripada SEGi University

2) Istilah yang digunakan seperti Cardiology specialist merupakan istilah yang salah. Selalunya kita panggil cardiologist sahaja

Itu pun dah menjadi bukti anda penipu.

3) Dia merupakan penjual Insurans Takaful sebuah syarikat. Tapi sebelum ini telah dibuktikan dia sentiasa melanggar syarat2 dan etika yang telah digariskan oleh syarikat insurans tersebut.

4) Dia sudah hadir ke beberapa sekolah sebelum ini dan datang mengadakan Routine Check Up kepada guru2 yang berada di sekolah tersebut.

Ada yang sudah beberapa minggu dan ada yang baru lagi.

Sekolah yang sudah nempunyai hubungan yang erat, mereka akan mulakan promosi jualan insurans mereka.

Inilah tactic mereka. Bina hubungan pastu ambil kesempatan

5) Kami juga menerima aduan ketika mana pemeriksaan gula dalam darah dijalankan, dia menggunakan jarum yang sama bagi kebanyakkan guru.

Perbuatan itu boleh menyebabkan jangkitan kuman seperti HIV, Hepatitis C dan B merebak.

Ko ni memang bahaya dik.

6) Cantik naik kereta BMW. Mana dapat duit?

7) Di dilahirkan pada tahun 1989. Cuba teka doktor mana yg sudah mempunyai Sub-kepakaran pada umur 27 tahun? Takde.

Nampak sgt dia ni kuat menipunya.

Untuk maklumat pembaca semua, untuk menjadi pakar jantung, anda perlu menjadi pakar perubatan dahulu. Ini mengambil masa bertahun2 ye.

8) Dia pun pernah memberitahu Guru besar sekolah yang terlibat yang dia akan sambung PhD pada masa yang terdekat. Hurm.

Adik Al Khuwaled, ko memang kuat kencing org.

9) Maklumat yang kami dptkan juga mengatakan dia beroperasi dgn lagi satu rakannya. Dia akan memberi ceramah tentang kesihatan dan seorang lagi kawannya akan memberi ceramah berkenaan kewangan.

Apa kaitan kedua2 ni, rasanya anda boleh fikirkan.

10) Selagi mana kerajaan tidak bertegas dgn doktor2 palsu di luar sana, maka rakyat akan berterusan ditipu oleh mereka yg menyamar ini

Kami nasihatkan pada scammers yang menggunakan gelaran doktor, prof, sir dan sebagainya diluar sana agar bertaubat. Jika anda masih mahu lagi melakukan kemungkaran yang sama, maka kami tidak akan teragak2 untuk membongkarkannya.

Jgn tuduh kami tuang pasir pada periuk nasi rezeki kamu itu nanti

--DM--

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.