Isnin, 25 April 2016

“Anak Kau Sakit Jangan Libatkan Aku!” – Dimaki ‘Sahabat’ Kerana Tagih Hutang Sendiri Untuk Kos Perubatan Anak

Sesetengah orang, waktu nak pinjam duit ayat bukan main baik dan manis. Tapi masa nak membayar cukup liat sampai orang yang bagi pinjam pulak yang terpaksa menagih hutang sendiri.
Kisahnya anak wanita ini menderitai beberapa penyakit kronik. Saat sangat memerlukan wang untuk menampung kos perubatan anaknya, dia meminta sahabatnya membayar kembali duit yang dipinjam. Ibarat susu dibalas tuba, jawapan yang diberi oleh si ‘sahabat’ memang boleh dikatakan keterlaluan!

“Cuma Nak Minta Balik Hak Saya”


Luahan Sedih Si Ibu Selepas Itu…

Awak cakap takde duit ..
Tapi boleh pergi melancong kat Thailand.. Bila saya mintak dan tuntut hak saya… Awak cakap apa?? Awak nak tunggu anak saya nazak sekali lagi baru awak nak bayar hutang-hutang saya ? Awak seseolah mendoakan…
Takpe lah…
Anggaplah kita tak pernah kenal…
Awak bukan kawan saya lagi… 
Saya berlembut, saya mengalah tapi awak maki-maki , caci-caci saya alasan sebab serabut saya duk call or Whatssup awak… Mungkin nak kena melutut baru dapat hak saya balik.

“Tataplah Gambar Anak Saya…”




Awak ingat ye… Saya tak pernah halal walaupun satu sen, harini awak buat saya, kifarah itu pasti ???????? Awak buat saya. Saat anak saya diuji. Awak block whatssup saya tapi awak masih friend Di Fb saya, saya harap awak baca…

Terima kasih diatas cacian tu …
Tataplah gambar anak saya … Semoga Allah bukak pintu hati awak wahai insan yang pernah bernama ‘Sahabat’

“Hentikanlah Tangisan Seorang Ibu Ini…”




Tiada ulasan:
Write ulasan