Header Ads

Nurse Marah Kenapa Tak Cukur Bulu, Dan Mereka Gelak Sambil Cukur - Lelaki Malang

rosedur mencukur bulu sebelum pembedahan di kawasan pubis termasuk peha adalah bertujuan untuk mengurangkan risiko jangkitan ketika pembedahan.


Menurut seorang doktor, Dr Aznil Hisham, ia mesti dilakukan sebelum pembedahan dan bukannya ketika pembedahan.


“Adalah menjadi tugas nurse (jururawat) memastikan persediaan pesakit sebelum pembedahan. Malaysia belum mencukupi male nurse (jururawat lelaki). Anda tidak bernasib baik,” demikian kata beliau bagi memberi penjelasan mengenai prosedur berkenaan selepas seorang lelaki memuatnaik dalam facebooknya mengenai prosedur berkenaan.


Ini berikutan ada seorang lelaki yag berasal daripada Sungai Petani mengadu  kemaluannya dipegang dan dicukur bulu  kerana didakwa penuh dengan 'semak samun'. Jururawat yang mencukur bulunya juga melicinkan bahagian kemaluan sambil gelak.

agi sesetengah pengguna laman sosial yang terdedah dengan keadaan hospital, mereka mengakui ianya satu prosedur biasa yang akan dilakukan untuk mana-mana pembedahan. Namun ada yang berpandangan, seharusnya pesakit dimaklumkan dahulu mengenai prosedur tersebut bagi membolehkan mereka melakukan prosedur awal tersebut.
Dia yang berasa malu mempersoal tindakan mencukur kemaluannya kerana pembedahan dilalukan dikawasan peha.Perkara tersebut membuatkan dia bingung sama ada jururawat tersebut mengambil kesempatan di atas keadaan yang berlaku. -

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.