Jumaat, 11 Mac 2016

Abang Akan Nikah Jumaat Ini – Wanita Ini Rasa Terhina Apabila Kekasih Putuskan Hubungan Melalui WeChat


Hati wanita mana yang tidak terluka apabila kekasih yang sudah berjanji dan bersumpah setia secara tiba-tiba ingin memutuskan hubungan. Lebih pedih lagi, hubungan yang telah dibina telah lama dan hampir ke jinjang pelamin.
Luahan hati ini kami terima daripada salah seorang pembaca OhBulan. Kekasih wanita ini telah berjanji untuk menikahinya pada hari lahirnya, namun apa yang berlaku adalah sebaliknya. Bukan hadiah istimewa yang diterima sempena hari jadi, tetapi berita buruk dan mimpi ngeri.  Apa alasan sebenar kekasihnya untuk menikahi gadis lain?
 
V





Tak pernah-pernah mesej pakai WeChat… Tapi masa nak bagitau pakai WeChat… Rupanya WhatsApp saya dia dah block. Hari Selasa malam… 8/3… Hari jadi saya. Dia sanggup tak datang jumpa saya, alasan demam… Rupanya sibuk buat persiapan! Perasaan saya geram, rasa tertipu, menangis, semua ada… Macam nak pecah jantung ni bila tahu… Sedih, sakit hati, rasa bodoh sebab percaya kat dia. Hati saya marah yang tak berpenghujung. Semalam tak tidur. Menangis sepanjang malam… Tapi esoknya saya masih mampu pergi kerja… Outstation meeting… Tapi hati ini… Allah je tau… Rasa terduduk… Rasa terhina sangat… Dia lepaskan saya hanya dengan text di WeChat..
Sumber: Facebook 

Tiada ulasan:
Write ulasan