Sabtu, 13 Februari 2016

Wedding planner Tarik Diri Selepas Ambil Duit RM10 Ribu

Assalamualaikum. Saya nak post pasal seorang wedding planner di jb yang sewenang wenangnya menarik diri 2mggu sebelum tarikh perkahwinan saya thun lpas. Tujuan sy bukanlah nk jtuhkan dia tp nak semua yg kawin kt jb jaga jagalah dgn dia ni. walaupun ade yg mngatakan dia bgus,bg sy dia telah membuatkan majlis sy huru hara. Nasha wedding planner.

 Ya,sy amik package dr dia dan dah byr rm10,000. Bukan rm1000 tp rm10,000. Ceritanya bila saya mula komen ttg baju yg sy dpt. Dia bgtahu sy akn dpt baju bru ikut design sy ikut apa sy nak. tapi, bila pergi fitting lain sekali. Baju yg sy dapat sendat ketat mampat mcam sarung nangka sy pakai. xselesa sgt. Walhal bila sy cuba baju nikah yg sy ukur sama bulan dgn baju sanding,sy kena kecikkan.


 Dan yg paling pnting sy mintak warna pink. light pink. bukan silver. Bila sy tegur dia terus ckp nk tarik diri. bila mak sy mintak duit pulang dia marahnya. sampai la ni rm1,000 msih xplangkan.bila tarik diri tu ckp pung pang mcm duit belambak. 14hb Mac 2015 tarikh kenduri sy, 2Mac 2015 dia batalkan. xsampai 2minggu. Bayangkan mcm mna.

 sudah begitu, bila nk sruh payment mintak elok sampai tipu kami ckp sruh letak cek atas nama anak katering untk majlis saya. rupanya nama lelaki dia. lepas sy cek details psal 
dia,rupanya dia tipu kami. Saya xkisah sbnrnya pasal baju tapi apa yg dijanjikan xsama sprti apa yg kita dpt.

 Bila tegur terus nak tarik diri ckp give up. 12hari seblum dia buat mcmtu. Tambahan lagi, sy dah buat laporan dekat tribunal pengguna tapi dia xde pulangkan duit langsung. Sebab tu lpas sthun bru sy post. Biarlah nak kata sy aibkan dia atau apa,yg penting sy nakkan duit sy. Saya pun xnak org lain terkena mcm sy. 

 Saya sertakan sekali conversation,gmbr baju,resit dan segalanya tentang dia. Harap kawan kawan dpt sharekan supaya orang lain xkena mcm sy.
Ni detail.dia


NOTEL 0197233324
NAMA SAHARUDIN BIN YAAMAT
ALAMAT :KAMPUNG SRI JAYA TAMPOI
POSKOD 81200
NEGERI JOHOR
NOKP 75091204***5
Kedai : Berada di Skudai kiri,Deret CIMB Tingkat 2. Ada signboard Nasha Wedding Planner.


Harap semua berjaga jaga dan jangan pilih wedding planner ni lagi. cukup sy dah kena mcmni. NASHA WEDDING PLANNER
info terbaru : saharudin atau dikenali sbgai nasha mmg aktif buat customer mcmni. jadi siapa pernah terkena share dan cerita apa pernah dia buat. 


___________________

Penjelasan Nasya Wedding Planner

maaf ya...Adik jgn degar sebelah pihak...ada sbb knp sy reject dia...dan sy nk komen di Fb..sy x ada Fb...kita tggu tindakan lanjut...saman malu dari pihak saya..bil dan perbincagan ditir ada pada saya..pihak polis suruh sy berdiam smpi kes selesai...jgn mudah anggap sesuatu tu salah lau adik x tau cete..satu je pkir...x akn bertahan wedding planner sy 12 tahun kalau sy sentiasa ada masaalah ngn coustemer sy..dan dia beram

assalam..ya sy wedding planner tu...tp sy ada sebab knp sy reject dia...petama pakej dia 14 k...mkn 1000 Org..plamin dewan..Plamin nika...pintu gerbang Bju sanding Baru..meja mkn Pgtin..laluan Pegantin..sy bg pakej ekonomi...dan Bju dlm perbincangan dia mtk pink..sy x bg sbb deko dewan warna pink..dan dia setuju warna silver gray dan pink pada Bju..dan Bju yg dia upload tu bru first fitting..blom finishing..lom masok lace pink..sbb dia sepatutnya ada 2 Kali fitting lg..bju ketat kononya..itu tipu...Bju tu bole besarkn lg..sy da bgtau dia..sy ckp fitting me

CREDIT

Tiada ulasan:
Write ulasan